2019 Seyahat Trendleri: En Çok Gezilen Yerler

Bir yolculuğa çıkmadan seyahat etmeden önce bu senenin seyahat trendleri neler, önce bunu merak ederiz.  Gitmek istediğimiz yerlere daha önce gidenler olmuş mu, nasıl bulmular ve nereleri tavsiye ediyorlar? Hayalinizin turuna çıkmadan önce 2019 seyahat trendleri neler ve 2019'da gezginler nerelere gidecek birlikte inceleyelim.

alsas kasabaları

Alsas Kasabaları

Alsas Şarap Rotası kuzeyde Marlenheim’dan başlayarak güneyde Thann ve doğuda Mulhouse’a kadar uzanan çoğunlukla kırsal bölgelerden geçiyor. Kusursuz bir biçimde korunmuş olduğundan Orta Çağ'ın atmosferini sizlere hissettiriyor.

Strasbourg'dan Mullhouse'a  uzanan Alsas Şarap Yolu, Fransanın en eski turistik rotalarından birisi. Üzüm bağlarıyla bezenmiş rota üzerinde şarap üreten 70 tane köy bulunuyor. Birçok geleneksel kasabayı, şarap mahzenlerini bisikletle veya yürüyerek keşfetmek mümkün. Bu kasabalar üzerinde özellikle Eguisheim, Kaysersberg, Ribeauville, Riquewihr, Colmar ve Obernai dikkat çekiyor.

Alsace'yi görmek, enfes Fransız şaraplarının tadına bakmak ve Orta Çağ'ın havasını soluma istiyorsanız Avrupa Rüyası Eko veya Avrupa Rüyası Plus turlarına katılabilir. Benzersiz Alsace köylerini gezebilir kendinizi üzüm bağlarının içine ve tarihi atmosfere bırakabilirsiniz.

norveç fiyortları

Norveç Fiyortları

Yüksek dağların, engin denizin, dik vadilerin cenneti Norveç, sahip olduğu muhteşem doğası ile seyahatseverlerin tercih ettiği bir Kuzey Avrupa ülkesi. İskandinav turunda tanışma fırsatı bulacağınız şehir, biliyorsunuz ki Norveç fiyortları ile oldukça ünlü. Bergen’den açılan benzersiz fiyortlarının kapısı Norveç’in batı kıyısı boyunca uzanıyor ve size eşsiz bir deniz deneyimi sunuyor. Avrupa Rüyası Kuzey Avrupa turu esnasında gemi yolculuğu ile deneyimleyebileceğiniz fiyortlarda mavilere dalmak için fazlasıyla neden bulacaksınız.

 kotor-karadağ

Kotor

Karadağ'ın en güzel ve en turistik yerlerinden birisi olan Kotor, eski bir Akdeniz limanı olarak gezginleri davet ediyor. Korunmuş dokusu, sahil kasabaları, doğası ve tarihi parçaları ile gezginlerin yeni rotalarının bir parçası.

Kotor, fiyortlara benzeyen yapısı, Orta Çağ döneminden kalma tarihi eserleri ve doğası ile ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor. Old Town, Kampana Kulesi, Kotor Katedrali, St.Nikola Kilisesi, Pima Sarayı, Kayaların Leydisi, Perast.. sahip olduğu güzelliklerin ve keşfedilecek yerlerin sadece birkaçı. Kotor'u keşfetmek gibi bir hayaliniz varsa Avrupa Rüyası Balkan turu tam size göre.

 fas endülüs

Fas

Bir Afrika ülkesi olmasına rağmen, Avrupai görüntüye ve dokuya sahip Fas, gezginler için güncel destinasyonlardan bir tanesi haline geldi. Hollywood filmlerine de konu olan Kazablanka, Endülüs bahçeleriyle ünlü başkent Rabat, Farklı yapılarıyla dikkat çeken kızıl şehir Marakeş, dünyanın en büyük trafiğe kapalı şehir yerleşimi Fes, Mavi evleriyle meşhur Arap ve İspanyol harmanı şehir Chefchaouen.. keşfedilmek için sizi bekliyor. Birbirinden güzel Fas şehirlerini Avrupa Rüyası İspanya Portekiz Fas turu ile keşfetmek için daha ne bekliyorsun? Kendini Fas'ın kızıl-mavi biraz da kumlu atmosferine bırak.

Yeni yılda yeni seyahat notlarınız için gezginlerin 2019'da tercih edecekleri yerlere ilişkin ufak ipuçlarını paylaştık. Hayalindeki yolculuğa çıkmak, merak ettiğin yerleri gezmek ve yeni keşiflerde bulunmak için geç değil!

YORUMLAR

  • Henüz yorum yok.

YORUM YAP